Contact

Mart-Jan de Jong
Voorzitter Vereniging de Groene Geit
T. 06 29 100 116
M. info@degroenegeit.nl 

Geitenvlees

Biologisch geitenvlees wordt steeds bekender in Nederland. Het buitenland was al langer bekend met deze culinaire delicatesse, maar nu raakt de Nederlandse consument ook steeds beter bekend met deze bijzondere smaak vlees. Het feit dat het geitenvlees biologisch is geeft een duidelijke meerwaarde. ologisch geitenvlees staat bij steeds meer restaurants als ware delicatesse op de kaart. In het buitenland staat geitenvlees al veel  langer bekend als een culinaire delicatesse. Gelukkig ontdekken steeds meer consumenten de bijzondere smaak van dit vlees, dat met name door het biologische houderij systeem een ware smaaksensatie geeft.

Nederland telt ongeveer 17.000 biologische melkgeiten. Om melk te kunnen produceren krijgt elke geitenhouder jaarlijks een aantal lammeren waarvan de helft bokjes. De binnenlandse markt voor geitenvlees is minimaal; vrijwel alle Nederlandse biologische geitenbokjes moeten gangbaar worden afgezet en vervolgens naar Zuid Europa geëxporteerd. Een aantal Nederlandse biologische geitenhouders hebben het initiatief genomen om hun lammeren biologische af te mesten en af te zetten op de Nederlandse markt. Het biologische geitenvlees heeft ondertussen de weg naar de Nederlandse keuken gevonden. 

Het feit dat het vlees biologisch is, heeft een duidelijke meerwaarde. De dieren hebben meer ruimte, weidegang en biologisch voer gehad. De leefomstandigheden en voeding van het dier bepalen met name de smaak en structuur van het vlees. Aan het vlees van kan je direct zien dat het dier veel beweging heeft gehad. In de biologische geitenhouderij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de natuurlijke weerstand van het dier.

Kijk voor meer informatie en recepten op: www.geitenvlees.com 

Bron: Geitenvlees.com

Contact

Mart-Jan de Jong
Voorzitter Vereniging de Groene Geit
T. 06 29 100 116
M. info@degroenegeit.nl