Contact

Mart-Jan de Jong
Voorzitter Vereniging de Groene Geit
T. 06 29 100 116
M. info@degroenegeit.nl 

Geitenhouderij van Tilburg

Wij hebben een gezinsbedrijf op Goeree Overflakkee in Zuid Holland. Op ons land van 50Ha verbouwen we naast voedergewassen ook nog akkerbouw gewassen zoals aardappelen, uien en pompoenen.

Wij houden 600 melkgeiten en 130 stuks jongvee “de lammeren” en een groep bokken. Onze dieren gaan vanaf de lente tot in de herfst overdag naar buiten. Daar krijgen ze iedere dag een verse strook gras en klaver te eten. Als ze binnen zijn krijgen ze gemengd voer. Dit voer bestaat o.a. uit geconserveerde gras/klaver “kuilgras”, mais, graan, zonnebloempitten, een  mineralen mengsel en “getrokken witlof”wortelen. Deze wortelen zoeken de geiten er altijd als eerste uit, daar zijn ze dol op. 

Tijdens de lammertijd zijn onze drie kinderen iedere dag in de stal te vinden. Het leukste lammetje kiezen ze dan uit om zelf te houden. Vaak zijn dat de gevlekte diertjes die niet alleen wit zijn. Naast onze hond en poezen scharrelen er veel kippen en kraaiende hanen rond op ons bedrijf. Die pikken een graantje mee van de geiten.

Contact

Mart-Jan de Jong
Voorzitter Vereniging de Groene Geit
T. 06 29 100 116
M. info@degroenegeit.nl