Contact

Mart-Jan de Jong
Voorzitter Vereniging de Groene Geit
T. 06 29 100 116
M. info@degroenegeit.nl 

Geitenboerderij Hansketien

Geitenboerderij Hansketien (geitenkaas en geitenvlees) is vernoemd naar onze lievelingsgeit Hanske nummer 10. Het bedrijf wordt gedreven door Peter Govers en Ina Eleveld.

Geitenboerderij Hansketien is eenklein (qua aantal dieren) maar breed (van begin tot eindproduct) geitenbedrijf waar alle melk op de boerderij wordt verkaasd. Hansketien is gespecialiseerd in het maken van de kaas Grie. Grie is halfzachte kaas volgens het recept van feta. De naam Grie is afgeleid van Griekse salade kaas. Daarnaast heeft Hansketien een groot aantal specialiteiten van geitenvleesproducten. Het vers ingevroren vlees is zo versneden dat het past binnen de culinaire recepten voor geitenvlees. De natuurlijk gedroogde vleessoorten zijn zo authentiek en puur mogelijk gehouden. Onze website vertelt u het een en ander over ons bedrijf en onze producten. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Geitenboerderij Hansketien is een geitenboerderij op basis van de principes van biologisch-dynamische landbouw. Een uitgangspunt hierbij is het natuurlijk evenwicht niet te verstoren door binnen het bedrijf een eigen ecologische kringloop na te streven. Dit betekent dat gestreefd wordt naar verbouw van eigen voedergewassen die worden bemest door de eigen geitenmest. Voor de verbouw van de gewassen is bijna 30 ha. grond beschikbaar.

Geitenboerderij Hansketien

De dieren krijgen, zolang het seizoen het toelaat, elke dag een vers stuk weide. Daarnaast voeren we ze onze eigen verbouwde zonnebloemen, mais, granen en graskuil. In de graskuil zit veel klaver en veel verschillende kruiden.

Voor het verkrijgen van melk moeten eerst lammeren worden geboren. De lammeren krijgen de eerste dagen de moederbiest en daarna een aantal weken geitenmelk van ons bedrijf. Vervolgens krijgen de dieren biologische koemelk.

Alle jonge dieren krijgen nadat ze van de melk af zijn graanvlokken, hooi en gras. Ze hebben een grote speelweide of ze nu bok of geit zijn!

Bron foto: fotograaf Joost de la Court

Contact

Mart-Jan de Jong
Voorzitter Vereniging de Groene Geit
T. 06 29 100 116
M. info@degroenegeit.nl